1/3 от българските мъже признават, че са имали проблеми с ерекцията

Статистиката сочи, че през последните години броят на младите мъже, които имат смущения в сексуалното си представяне нараства. Проблемът с еректилната дисфункция и либидото става все по-масов. Национално количествено изследване, проведено за международната фармацевтична компания Валмарк сочи, че около 1/3 от мъжете на възраст между 18-65 години признават, че са имали проблеми с ерекцията поне веднъж в сексуалния си живот, а 12,8 % повече от веднъж. За съжаление едва 2,8% от тях са се консултирали с лекар.

Темата за секса и представянето по време на секс вече не е табу. Изненадващ е фактът, че повече от 60% от мъжете, които са имали затруднения с ерекцията са споделили и обсъдили този проблем със своите партньорки, а само 8,1% са коментирали със свои приятели. Значително малък е процента на мъжете, които посочват, че са биха направили консултация с лекар, въпреки че са имали проблем с ерекцията -  едва 9%. Стресът и психо-емоционалните проблеми са основните причини за смущенията в сексуалното представяне. 44,4% от мъжете смятат, че има средство, което може да премахне смущенията с ерекцията и либидото, но едва 13,5% са склонни да предприемат действия и да закупят медикамент, който би могъл да помогне.

Голяма част от мъжете приемат идеята за прием на медикаменти за предотвратяване на смущенията с ерекцията и либидото- 45,5%. Около ¼ от участниците в изследването /26,4%/ предпочитат продукти за продължителен прием и с дълготраен ефект. 9,2% биха се доверили на продукти за еднократен прием, но с краткотраен ефект.

Все още процентът на мъжете, които са склонни да предприемат мерки за подобряване на сексуалното им представяне, е сравнително нисък. Въпреки това през последните години броят на мъжете, които започват прием на медикаменти се увеличава.

Според сексолога доц. Бостанджиев ключът към успеха е продължителността на приема и избора на продукт като Пермен, който няма странични действия, комбинира различни доказано ефективни съставки, като жен-шен (мощен афродизиак), трабузан и L-аргинин.   Пермен повишава сексуалното желание, подобрява качеството и стабилността на ерекцията и увеличава оплодителните способности на мъжа.

обратно към увода