Отговор на специалиста по най-често задаваните въпроси:

Доц. Д-р Румен Бостанджиев, д.м., сексолог-психотерапевт

Ускорената еякулация и Пермен

Голяма част от въпросите, поставени по електронната поща, са свързани с ускорената еякулация, затова нека да уточним някои основни моменти в тази връзка.

Бързото изпразване е най-честият сексуален проблем, който засяга до една трета от мъжете в сексуално активна възраст. Много-често този проблем е свързан и със затруднената ерекция. Възможни са различни причинно-следствени връзки:

  • Притеснен от нестабилната си ерекция мъжът разрежда сексуалните контакти и това води до по-бързо приключване на акта, следствие на нередовния сексуален живот.
  • Тревогата, свързана с ерекцията прави така, че мъжът губи контрол върху изпразването и започва да свършва бързо.
  • Част от мъжете с ускорена еякулация при първия сексуален контакт, успяват да компенсират с пореден втори контакт. Когато повторната ерекция се затрудни, това обикновено води до срив в сексуалните отношения.

За цялостното преодоляване на проблема е необходимa стабилната ерекция и сексуално желание. В тази връзка използването на Пермен е особено ценно. Чрез него биха могли да се получат следните ефекти:

  • Възстановяване на сексуалното желание и увереността по отношение на ерекцията, което предразполага към по-чести контакти. По този начин Пермен съдейства за подобряване на контрола върху изпразването.
  • Подобрената ерекция и засиленото сексуално желание създават предпоставки за по-бързо възникване на следваща ерекция и пълноценен втори контакт. Така Пермен създава предпоставки за справяне с бързото изпразване, тъй като специфичните средства в тази област се приемат с постепенно покачваща се доза и оптималния резултат не се получава изведнъж, което обезсърчава някои мъже.
  • Добрата ерекция и силното желание създават по-уверено настроение и така премахват тревожното самонаблюдение, което често води и до бързо изпразване.

С оглед на тези възможности, съвременната терапия на ускорената еякулация обикновено се съчетава и с паралелен прием на сексуално стимулиращи препарати като Пермен, които доказано повишават ефективността от цялостното лечение.

обратно към увода нагоре